• Medicul Alexandru Rafila a fost prezent, luni, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre următoarele valuri ale pandemiei, despre care a precizat că nu „vor mai fi probleme de sănătate publică”.
  • Alexandru Rafila a subliniat, însă, că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat”.
  • El a mai spus că această boală va exista mulți ani, dar nu va mai fi o problemă publică.

Medicul Alexandru Rafila a fost prezent, luni, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre următoarele valuri ale pandemiei, despre care a precizat că nu „vor mai fi probleme de sănătate publică”. El a subliniat, însă, că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat”.

Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini.

Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a spus medicul, la Aleph News.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Alexandru Rafila a spus că în acel val 4 nu s-a schimbat nimic, „dar oamenii au obosit. Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație. Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țară. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv”.

El a mai spus că această boală va exista mulți ani, dar nu va mai fi o problemă publică.

„Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a afirmat medicul.