• Tot mai multe persoane iau suplimente pentru imunitate 
  • Oamenii cumpără medicamentele fără să ceară sfatul doctorului
  • Suplimentele luate în exces te pot îmbolnăvi

Ţi s-a întâmplat să nu te simţi bine şi să dai fuga să cumperi suplimente pentru imunitate? La fel ca tine sunt multe alte persoane de toate vârstele. Află că poţi să-ţi pui sănătatea în pericol dacă nu ceri sfatul unui medic. Majoritatea oamenilor iau suplimente fără să ceară părerea medicului. Cele mai des cumpărate sunt vitaminele, preparatele din calciu, magneziu sau amestecurile de plante.

Dacă le consumi în exces, suplimentele te pot îmbolnăvi. Sunt şi multe persoane care nu se simt rău, dar le consumă preventiv. Uite care este părerea lor, dar şi a specialistului. „Am luat şi vitamina C, propolis. Am luat preventiv, nu am luat că mi-a fost rău. Medicul de familie nu l-am întrebat niciodată, dacă n-am simţit nevoia, nu a fost cazul“, spune o femeie.

Iulian Dumitru îți spune părerea lui: „De la farmacie mai multe calcidin. Simţindu-mi corpul slăbit sau multă oboseală simţeam nevoia de calciu sau magneziu şi am zis să încerc. Fără niciun sfat de la medic. Nu cred că sunt nocive“.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

Iată ce avertizează medicul de familie Anca Deleanu: „Excesul de vitamine poate duce la o serie de tulburări. Excesul de vitamină B6 poate duce la polinevrite, sau exfoliază organismul de magneziu. Care atrag o serie întreagă de tulburări cum ar fi spasme musculare sau aritmii cardiace. Inclusiv acele oxidante nu fac altceva decât să aducă un dezechilibru al organismului“.