• Marea Britanie va cere teste COVID pentru călătorii care intră în țară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați
  • Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani și intră în vigoare de marți
  • Guvernul britanic consideră că infectările cu varianta omicron din UK sunt legate direct de călătoriile din țări precum Africa de Sud și Nigeria

Marea Britanie va înăspri măsurile de călătorie pentru persoanele care intră în țară. Începând de marți, toți călătorii cu vârsta de peste 12 ani vor fi nevoiți să facă un test COVID înainte de îmbarcarea în avion, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

„Știam că iarna aceasta va fi dificilă, dar apariția unei noi variante înseamnă că trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a spus Sajid Javid, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Regatul unit va accepta teste antigen și PCR făcute cu maxim 48 de ore înainte de plecare. Măsura temporară va fi revizuită pe 20 decembrie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Anglia a descoperit primele cazuri de infectare cu varianta omicron a coronaviruslui săptămâna trecută. Peste 100 de cazuri au apărut în țară de atunci.

Un comunicat oficial al guvernului britanic spune că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta omicron sunt „clar legate” de călătoriile din țări precum Africa de Sud sau Nigeria.