• Un studiu britanic spune că virusul poate supravieţui pe barbă şi pe părul lung
  • Studiul medical a apărut în publicaţia britanică The Lancet
  • Infectarea poate fi prevenită


Potrivit cercetătorilor, este posibil ca particulele de virus prezente în aer sau în spaţii închise să ajungă în părul tău lung sau pe barba ta.

Probabilitatea de a te contamina în acest mod nu e la fel de mare ca virusul pe care îl poţi lua cu mâna de pe clanţe, suprafeţe, şi tot ce atingi înafara casei tale.

Medicul Infecţionist Adrian Marinescu îți spune cum poți preveni infectarea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

,,Ştim bine că mâinile curate ne scapă de virus, dar rezisă şi la nivelul unghiilor şi la nivelul părului, mai ales dacă vorbim de păr lung şi barbă, dar e foarte interesant că riscul mai mare este dacă vorbim de peria de păr, pentru că particulule virale pot să rămână pentru interval destul de lung de timp, altfel spus peria ar trebui curăţată destul de corect, se vorbeşte chiar în studii de 2-3 zile”, a spus Adrian Marinescu, medic Infecţionist, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

,,Aceste particule virale pot să rămână într-un interval de timp, la nivelul părului, la nivelul unghiilor”, a adăugat doctorul.

Dinu este bărbier şi nu exclude nici el posibilitatea de a te contamina mai repede, dacă ai barbă lungă.

Am auzit şi eu de acest sudiu, chiar am citit articolul referitor la acest studiu. Din punctul meu de vedere există o oarecare şansă de a-ţi contamina părul sau barba cu noul Coronavirus. În schimb dacă se respectă oarecum regulile de igienă pe care le tot auzim de când cu pandemie, n-ar trebui să fie o problemă. Adică o îngrijire zilnică a bărbii, a părului spălat în fiecare zi sau de pildă la femei, probabil o dată la 2-3 zile, n-ar trebui să crească riscul de a te infecta propriu-zis cu acest virus.”, a spus Dinu Nimas.