• Fizicienii americani spun că dacă ținem carnea de pui crudă lângă robinet sub un jet constant de apă în timp ce o spălăm, riscul de contaminare a suprafețelor din jur cu bacterii precum salmonella este mai mic, a raportat Daily Mail.
  • Autoritățile sanitare din Marea Britanie și SUA au sfătuit oamenii să nu spele carnea de pui crudă pentru a evita contaminarea suprafețelor și a obiectelor din jurul chiuvetei prin pulverizare și pentru a reduce riscul de intoxicație alimentară. 
  • Cu toate acestea, sondajele arată că 25% dintre respondenți încă o fac.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie și SUA au sfătuit oamenii să nu spele carnea de pui crudă pentru a evita contaminarea suprafețelor și a obiectelor din jurul chiuvetei prin pulverizare și pentru a reduce riscul de intoxicație alimentară. 

Mulți oameni cred că trebuie să spele carnea de pui crudă, dar asta nu este necesar. Orice bacterie de pe ea va muri dacă este gătită corect”, a declarat specialistul în igiena alimentară Adam Hardgrave, citat de BTA.

Totuși, dacă cineva vrea să spele carnea crudă, este bine să o facă corect. Fizicienii de la Universitatea din Montana au observat că stropii de apă și bacteriile de la puiul crud s-au răspândit pe suprafețele din apropiere. Ei au descoperit că dacă carnea de pui este pusă la 40 cm sub robinetul de apă, picăturile sar la 22 cm. Dacă este la 15 cm sub ea, ajung la doar 5 cm.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Jetul de apă afectează și stropii în timpul spălarii. Dacă apa curge pe un pui deja aflat sub robinet, picăturile zboară în toate direcțiile. De asemenea, este necesar să se mențină constant jetul.

Este important ca suprafețele din jur să fie curățate temeinic și ca orice alte alimente crude sau preparate să fie ținute departe de chiuvetă.