• Fiecare casă are o baie cu duș! Cu toate acestea, preferințele în materie de mobilier sau sanitare sunt în întregime la latitudinea proprietarilor și depind de bugetul acestora.
  • De aceea, băile pot fi mici, mari, cu cadă, cu duș, cu perdele, etc.
  • Cea mai frecventă opțiune este tocmai ultima.

Fiecare casă are o baie cu duș! Cu toate acestea, preferințele în materie de mobilier sau sanitare sunt în întregime la latitudinea proprietarilor și depind de bugetul acestora.

De aceea, băile pot fi mici, mari, cu cadă, cu duș, cu perdele, etc. Cea mai frecventă opțiune este tocmai ultima.

Astfel, perdelele de duș atârnă în milioane de apartamente, dar locuitorii lor nu știu adesea ce pericol ascund. Potrivit cercetătorilor, perdelele sunt capabile să elibereze în aer mai mult de o sută de compuși organici volatili care pot afecta negativ funcția organelor majore.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În special, perdelele din policlorură de vinil pot provoca iritații respiratorii, afectează sistemul nervos central, cauzează afecțiuni ale ficatului și rinichilor, provoacă greață, dureri de cap și pierderea coordonării, spun ecologiștii și medicii din Canada și Statele Unite.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată noilor perdele de duș. Adesea, mulți dintre noi observăm un miros puternic care vine de la perdea atunci când aceasta este scoasă din ambalaj. Dar puțini sunt cei care acordă o importanță deosebită acestui aspect.

Mirosul provenit de la o perdea de duș nouă indică faptul că numeroși compuși volatili au fost eliberați în atmosferă, ceea ce poate afecta negativ sănătatea umană și mediul înconjurător. Experții recomandă utilizarea altor metode, cum ar fi PVC-ul, în locul acestor perdele.

Expunerea repetată la substanțele chimice degajate de perdele poate provoca probleme grave de sănătate, în special la copii, deoarece aceștia sunt mai sensibili, subliniază unul dintre cei mai importanți experți Freeman Aaron, reprezentant al organizației Environmental Defence Canada.