• Bărbații nu prea merg la medic
  • Alexandru a mers la doctor o singură dată, în ultimii doi ani
  • Bărbații trăiesc, în medie, cu 7 ani mai puțin decât femeile

Te-ai întrebat de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații? Îți spun eu. Bărbații își asumă riscuri mai mari, au locuri de muncă mai periculoase, sunt mai puțin sociabili și, cel mai important, nu prea merg la medic.

Alexandru, un tânăr de 30 de ani din București, account manager la o firmă de IT, recunoaște că nu prea trece pe la doctor.

Alexandru, account manager: „În ultimii 2 ani, am mers o singură dată, din cauza unor dureri foarte mari de stomac și la insistențele iubitei mele. În general, merg la farmacie.“

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Medicul androlog, Radu Mihalca, îți spune că bărbații adoptă un stil de viață mai neglijent și nu prea meg la medic.

Radu Mihalca, medic androlog: „Bărbații consumă mai mult alcool, fumează mai des și, în general, sunt cu un grad mai mare de obezitate, sunt mai puțin atenți la sănătatea lor. Noi credem că mortalitatea crescută a bărbaților, deci pe lângă stilul de viață, există o protecție cardiovasculară a femeilor și protecția asta este asigurată de hormonii feminini.“

Potrivit ultimei statistici Eurostat, femeile trăiesc, în medie, cu 7 ani mai mult decât bărbații, la nivel mondial.

La nivel european, diferența este, în medie, de 5 ani și jumătate. La noi în țară, speranța de viață a bărbaților este de 71,4 ani, iar a femeilor de 78,7 ani.

Medicul Radu Mihalca spune că acest fenomen se observă și astăzi, când avem mai multe decese în rândul bărbaților, din cauza COVID-19.