• Cu toții avem un prieten sau un membru al familiei care se plânge mereu că îi este frig.
  • Dar experții spun că există un motiv pentru care unii oameni simt răceala mai mult decât alții.
  • Cercetătorii din Israel au descoperit anterior că femeile sunt mai predispuse să simtă frig decât bărbații lor.

Cu toții avem un prieten sau un membru al familiei care se plânge mereu că îi este frig. Dar experții spun că există un motiv pentru care unii oameni simt răceala mai mult decât alții.

Cercetătorii din Israel au descoperit anterior că femeile sunt mai predispuse să simtă frig decât bărbații lor. Dr. Eran Levin, de la Universitatea din Tel Aviv, a declarat: Bărbații și femeile simt temperatura în mod diferit. Această diferență în ceea ce privește senzația termică nu a apărut pentru a ne putea certa cu partenerii noștri din cauza aerului condiționat, ci mai degrabă din contră. Din punct de vedere evolutiv, este menit să facă un cuplu să ia o anumită distanță unul față de celălalt, astfel încât fiecare individ să se poată bucura de liniște și pace. Studiul nostru a arătat că fenomenul nu este unic la oameni – în rândul multor specii de păsări și mamifere, femelele preferă un mediu mai cald decât masculii, iar în anumite momente aceste preferințe determină segregarea între cele două sexe.”

În timp ce acesta pare un motiv practic pentru care ai nevoie să te îmbraci cu haine suplimentare, medicii spun că a simți frig tot timpul ar putea dezvălui, de asemenea, probleme de sănătate subiacente.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS

Iată care sunt cele șapte afecțiuni care ar putea fi de vină:

Sindromul Raynaud

NHS spune că boala Raynaud este o afecțiune comună și că, în majoritatea cazurilor, nu provoacă probleme grave. Medicii afirmă că boala afectează circulația, ceea ce înseamnă că sângele nu pompează în jurul corpului tău în același ritm ca și ceilalți și, prin urmare, te lupți pentru a rămâne cald.

Unele persoane vor avea vârful degetelor mai palid, în timp ce pielea altora poate deveni albastră. Dar experții spun că există lucruri pe care le poți face pentru a ajuta la ameliorarea afecțiunii, printre care se numără păstrarea căldurii în casă și purtarea de haine călduroase pe vreme rece – în special pe mâini și picioare.

Gurmanzii ar trebui, de asemenea, să facă exerciții fizice în mod regulat, deoarece acest lucru îmbunătățește circulația, iar exercițiile de respirație sau yoga te ajută să te relaxezi.

Hipertiroidism

Scriind în The Conversation, profesorul și directorul Centrului de învățare a anatomiei clinice de la Universitatea Lancaster, Adam Taylor, a declarat că o altă afecțiune care ar putea să te facă rece este hipertiroidismul.

Aceasta este, de asemenea, mai cunoscută sub numele de tiroidă hipoactivă. Aceasta afectează glanda tiroidă din gât și o împiedică să producă o cantitate suficientă de hormoni care ajută la menținerea nivelului de energie, precum și a pielii, a greutății și a temperaturii interne. Această afecțiune este de obicei tratată cu hormoni sintetici.

Probleme hormonale

Hormonii implicați în ciclul menstrual pot influența temperatura corpului unei femei. Profesorul Taylor spune că înainte de ovulație, temperatura medie este de 35,9C, apoi atinge un maxim de 36,7C la câteva zile după.

El a spus: O serie de hormoni sexuali interacționează cu sistemul care ne reglează temperatura. De exemplu, estrogenul crește vasodilatația, o lărgire a vaselor de sânge, ceea ce ajută la reducerea temperaturii corpului – în timp ce progesteronul tinde să provoace temperaturi corporale mai ridicate.”

El a mai spus că progesteronul sintetic, care se găsește în contraceptivele orale, provoacă o creștere prelungită a temperaturii corpului.

În timp ce nivelurile mai ridicate de testosteron la bărbați nu par să schimbe temperatura corpului, se pare că ar putea face ca bărbații să simtă mai puțin frigul prin desensibilizarea unuia dintre receptorii care detectează frigul”, a adăugat el.

Arterioscleroza ar putea fi motivul pentru care îți este mereu frig

Profesorul Taylor a spus că afecțiunile care îngustează vasele de sânge ar putea fi motivul pentru care îți este mereu frig. El a spus că arterioscleroza – care este rezultatul unei acumulări de placă – este o cauză a senzației de frig.

Există diferite tipuri de această afecțiune, dar cea care provoacă cel mai frecvent senzația de frig este arteriopatia periferică, în care arterele care alimentează cu sânge membrele sunt îngustate. Sângele întreține țesuturile membrelor noastre, furnizându-le substanțe nutritive care le permit să continue să funcționeze și să genereze căldură – motiv pentru care persoanele cu această afecțiune pot avea în mod constant senzația de frig.”

Diabet

Diabetul afectează aproape cinci milioane de britanici din Regatul Unit, iar mulți alții sunt expuși riscului. Poate dura ceva timp până la obținerea unui diagnostic dacă nu ești conștient de simptome sau dacă acestea sunt subtile.

Semnele cheie includ mersul mai frecvent la toaletă, setea excesivă și oboseala. Senzația de frig este, de asemenea, un semn mai rar al afecțiunii – dintre care tipul 2 este cel mai frecvent.

Dr. Peter Bidey, de la Philadelphia College of Osteopathic Medicine, a explicat anterior: Când ai diabet, îți poate afecta rinichii, sistemul circulator și lucruri de acest gen, ceea ce ar putea fi motivul pentru care ai senzația de frig”. Problemele de rinichi pot declanșa anemia, care vine cu sensibilitate la frig, iar diabetul poate provoca leziuni nervoase, determinând picioarele reci.

Anemie

Fierul îl obținem din alimentație, din alimente precum carnea, legumele cu frunze închise la culoare și leguminoasele. Atunci când cineva are un nivel scăzut de fier, poate suferi de anemie feriprivă, adică atunci când organismul nu poate produce suficiente globule roșii sănătoase.

Acest lucru poate duce la mâini și picioare reci, dar semnele cele mai evidente sunt lipsa de aer și oboseala. Deficiența de fier ar trebui să fie tratată de medicul de familie, așa că sună pentru o programare dacă crezi că ai simptome, care includ, de asemenea, pielea palidă, slăbiciune și palpitații ale inimii.

Afecțiuni cardiace sau circulatorii

Mulți oameni suferă de o afecțiune cardiacă sau circulatorie, dar unii nu vor fi diagnosticați. Picioarele reci ar putea fi un semn al unei afecțiuni trecute cu vederea, dar grave, numită boală arterială periferică (PAD). Aceasta apare atunci când o acumulare de depozite de grăsime în artere restricționează fluxul sanguin către picioare.

Ești puțin mai predispus să ai o scădere a fluxului de sânge în anumite zone”, a declarat anterior Dr. Bidey pentru GoodHouseKeeping, iar acest lucru creează răceală, amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor, picioarelor sau picioarelor.

NHS spune că oamenii pot confunda durerea de picioare ca parte a îmbătrânirii, dar ar trebui să vorbească despre asta cu medicul lor de familie.