• Unii bolnavi de Covid-19 din România au murit la doar câteva zile de la internare
  • Medicii îți explică: „Fac forme agresive ale bolii“ vs „Sunt diagnosticaţi târziu“
  • Doctorii fac recomandări de vaccinuri celor din grupele de risc

Statisticile din România îți arată că mulţi bolnavi de Covid-19 au pierdut lupta cu boala la doar câteva zile după ce au fost internaţi. Unii dintre ei erau în vârstă şi cu boli asociate, dar alţii erau tineri şi nu se aflau în categoriile de risc. Dacă și tu te întrebi de ce se întâmplă asta, medicii îți răspund: „Dacă ne referim la cazurile celor tineri, este vorba despre o explozie a răspunsului inflamator datorată prezenţei acestui agent infecţios în organism. Şi această explozie de răspuns inflamator duce la distrucţia propriilor ţesuturi“.

Principala cauză sunt tulburările de coagulare, îţi spune medicul. Ele pot apărea atât la plămâni, cât şi la rinichi, cord sau la sistemul nervos central: „Pe primul loc e tulburarea de coagulare, cu apariţia unei tromboze care se situează fie la nivelul plămânului, cu apariţia unei embolii pulmonare şi deces rapid, fie la nivelul cordului, cu apariţia infarctului miocardic acut“

E posibil însă și ca unii dintre cei care îşi pierd viaţa rapid să ajungă prea târziu la spital: „Se diagnostichează târziu. Sau fac forme foarte severe care se tratează convenţional, la un moment dat fac insuficienţă respiratorie, atunci ajung în terapie intensivă“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cei care sunt în grupele de risc trebuie să se gândească şi la vaccinare. Chiar dacă nu există vaccin pentru coronavirus, vaccinul pneumococic poate fi făcut chiar acum, iar cel antigripal la început de sezon.

Sursă foto: Profimedia