• Mulți oameni observă că în această iarnă, în comparație cu iernile anterioare, suferă de răceli mai multe și mai lungi decât în anii precedenți.
  • Acest fenomen este strâns legat de acești ani de pandemie.
  • Principala ipoteză actuală este legată de măsurile de distanțare socială impuse în ultimii ani.

Mulți oameni observă că în această iarnă, în comparație cu iernile anterioare, suferă de răceli mai multe și mai lungi decât în anii precedenți. Acest fenomen, care apare întâmplător în anul în care au fost ridicate majoritatea măsurilor de prevenire împotriva COVID, este strâns legat de acești ani de pandemie.

Distanțarea a redus rezistența

Așa avertizează Colegiul Regal al Medicilor de Familie din Marea Britanie, ai cărui reprezentanți au explicat că mecanismele lor de supraveghere au observat că ratele de infecții ale tractului respirator inferior și superior sunt cu mult peste media înregistrată în mod normal în sezonul de iarnă din acest an. După cum a relatat ziarul britanic generalist The Telegraph, acest lucru este un ecou al avertismentelor Agenției britanice pentru Siguranța Sănătății (UKHSA), care a înregistrat, de asemenea, rate mai mari de gripă și alte virusuri respiratorii.

În timp ce cauzele acestei creșteri nu sunt pe deplin clare, potrivit agenției, principala ipoteză actuală este legată de măsurile de distanțare socială impuse în ultimii ani, care, spun ei, par să fi redus rezistența majorității publicului la infecție”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cele mai multe cazuri nu necesită asistență medicală

Acest fenomen, spun ei, ar explica faptul că în unele cazuri, se întâmplă să faci o infecție după alta. Toate sunt diferite, iar depășirea unui tip de infecție nu conferă imunitate la celelalte”. Oricum ar fi, ei avertizează că orice tuse care persistă mai mult de trei luni ar trebui investigată, deoarece poate fi un simptom al cancerului pulmonar. Pe de altă parte, Colegiul Regal a subliniat că majoritatea pacienților cu astfel de infecții ar trebui să se recupereze fără a avea nevoie de îngrijiri medicale: în cazurile ușoare, ei au recomandat folosirea paracetamolului, menținerea unui mediu cald, odihnă cât mai mare și refacerea lichidelor.

Mai exact, aceștia au avertizat împotriva utilizării antibioticelor care, au reiterat, ajută doar împotriva infecțiilor bacteriene și nu împotriva infecțiilor virale, care sunt majoritare în cazul infecțiilor tractului respirator superior”.