• Compania Johnson & Johnson vrea să extindă termenul de valabilitate al vaccinului
  • Serul poate fi păstrat 3 luni la temperatura frigiderului sau mai mult la congelator
  • Vaccinul Johnson & Johnson crește în preferințele românilor

Johnson & Johnson vrea să extindă termenul de valabilitatea pentru vaccinul anti-COVID. Acum, serul poate fi păstrat până la trei luni la temperatura frigiderului sau mai mult dacă este înghețat.

CEO-ul companiei, Alex Gorsky, spune că în acest moment avem suficiente vaccinuri și atenția trebuie mutată pe modul în care sunt ele distribuite și pe creșterea intervalului de valabilitate pentru a nu ajunge în situația în care va trebui să aruncăm doze de vaccin.

Medicul american Anthony Fauci a spus că FDA analizează deja această posibilitate și încearcă să stabilească dacă aceste termene pot fi prelungite sau nu și cum ar putea fi ele administrate corect dacă termenul va fi prelungit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

CDC mai arată că majoritatea statelor americane care au primit vaccin de la această companie au folosit mai puțin de jumătate, iar din cauza încetinirii campaniei de vaccinare, aceste doze s-ar putea pierde.

Vor românii să se vaccineze cu acest ser?

Vaccinul Johnson & Johnson este pe cale să devină preferatul românilor. Din ce în ce mai mulți oameni se vaccinează cu acest ser. Ieri, 9.380 de oameni s-au vaccint cu Johnson & Johnson și 9.280 cu Pfizer.

Până acum am primit mai mult de 500.000 de doze de vaccin de la această companie și au fost folosite peste 185.000 de doze.

Probabil pentru acest vaccin nu o să avem probleme de stocare. Valeriu Gheorghiță a spus că, dacă se va strânge prea mult vaccin Pfizer, vom face un stoc, pentru că nu se știe dacă va fi nevoie de a treia doză.

Cât despre AstraZeneca, îl vom dona sau vom vinde vaccinul pe care îl avem în plus, prin intermediul unul mecanism european.