• În noiembrie 2020 au murit cu 10.000 de oameni mai mult decât în noiembrie 2019.
  • Dintre ei – 4.363 au murit de Covid

COVID-ul ucide și când nu ești infectat cu el. INS ne arată niște cifre îngrozitoare. În noiembrie au murit cu 10.000 de oameni mai mult decât în noiembrie 2019. Și nu sunt morții de COVID.

14.287 de morți în plus

De la război nu am mai întâlnit cifre atât de negre. 34.769 e numărul de morți din noiembrie. Față de ultimul noiembrie au murit cu 14.000 de oameni mai mult.

Dintre ei – 4.363 au murit de Covid. Nu ne place, dar poate ne așteptam. Ce ne sperie însă mai mult – 9,924 au murit din alte motive. Bolile cronice, imposibilitatea pacienților de a ajunge la spitale din cauza birocrației testelor Covid, dar și frica oamenilor de a merge în spitale sunt cauze ale bilanțului dureros.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer: „Ne așteptam la aceste cifre, mă mir că au fost publicate. Noi am tras mai multe semnale de alarmă atunci când Ministerul a decis să delimiteze în spitale Covid și non Covid, uitând de noi pacienții cronici. Nu am mai avut acces la asistență medicală de specialitate la tratamente și investigații. Nu am primit promisiuni, de fapt, nu mai credem în politicienii noștri. Dacă se întâmplă ca acest Guvern să pice, o să pice din cauza sistemului de sănătate care este în comă profundă”