• Laboratorul din Wuhan nu a avut niciodată coronavirusul, spune unul dintre epidemiologii care a lucrat alături de experții OMS în ancheta privind originea virusului.
  • Specialiștii OMS ar vrea să își continue investigațiile în China.
  • Pandemia a plecat cel mai probabil de la un animal, iar virusul s-a transmis la om printr-un animal intermediar.

„Concluzia noastră finală este că este extrem de puțin probabil ca virusul să fi scăpat din laboratorul din Wuhan“. Acesta a fost anunțul făcut în urmă cu câteva ore de oficialii chinezi, într-o conferință de presă ce a avut loc la Beijing.

Unul dintre epidemiologii care a lucrat alături de experții OMS în ancheta privind originea virusului a anunțat că laboratorul din Wuhan nu a avut niciodată acest virus. Pandemia a plecat cel mai probabil de la un animal, iar virusul s-a transmis la om printr-un animal intermediar, au anunțat oficiali chinezi.

Tot ei au invocat și un raport inițial al OMS care spunea că virusul a pornit de la oameni, explicând că este imposibil ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator. Un alt oficial chinez a respins afirmațiile potrivit cărora virusul a scăpat dintr-unul dintre cele două laboratoare din Wuhan.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

CITEȘTE ȘI Singurul om de știință străin care a lucrat în laboratorul din Wuhan, dezvăluiri în premieră

Specialiștii OMS ar vrea să își continue investigațiile în China, însă țara refuză ca echipa care investighează originea virusului SARS-CoV-2 să se întoarcă în zonele din care ar fi pornit pandemia. Cercetătorii ar trebui mai bine să prioritizeze teoria cea mai probabilă, adică aceea că virusul a pornit de la animale și să își extindă studiile în alte țări din lume, spun oficialii chinezi.

Ministrul adjunct al comisiei de sănătate din China a declarat că a fost surprins de propunerea OMS, care spunea că cercetătorii ar trebui să se întoarcă la Wuhan pentru a-și continua investigațiile de la începutul acestui an.