• Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei: „Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia”
  • Ștefan Ionescu, jurnalist Aleph News: „Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele”.
  • Ștefan Ionescu: „Vestea proastă pentru cei care nu s-au vaccinat, ei nu au acces în aceste locații”.

Restaurantele și terasele vor fi la fel ca școlile. Nu se mai închid când incidența Covid ajunge la 6 la mie – așa cum zicea Guvernul. Cine contrazice Guvernul? Păi tot Guvernul. Informația a apărut la emisiunea Off/On the Record cu Sorina Matei.

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei: „Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia”

„Eu am vorbit cu premierul și am văzut și declarația dânsului de astăzi, se rezolvă inclusiv pentru patroni. Nu înțeleg și nici premierul n-a înțeles cum s-a strecurat că dacă este peste 6 la mie să închidem și terasele. Și magazinele… Deci nu, se va rezolva sigur acest lucru. M-au sunat și pe mine patronii din Horeca, le-am spus că se rezolvă… Deci restaurantele și terasele vor fi în continuare deschise pe certificat verde, sigur că da.

Credeți-mă că am fost cu băiatul meu cel mare, acum 2 zile, într-un restaurant din centru, vizavi de minister, m-am așezat la masă, s-a așezat și el la masă, a venit un ospătar, ne-a verificat certificatul, mulțumim, și am stat foarte bine în restaurant.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia. Deci nu vorbim de închis… Eu cred că așa va fi…Acum decizia vizavi de toate magazinele, de mall-uri, de…va fi luată în ședința următoare a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a spus Virgil Popescu, ministru interimar al Economiei.

Ștefan Ionescu, jurnalist Aleph News: „Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele”

„Școlile rămân deschise indiferent de rata de incidență. Testele non-invazive, teste de salivă, pe care a fost însărcinat ministerul Sănătății să le găsească pe cele care corespund și apoi să fie achiziționate. Vor fi testați elevii, studenții , preșcolarii, cât și profesorii și educatorii.

Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele. Vestea proastă pentru cei care nu s-au vaccinat, ei nu au acces în aceste locații. În limita a 50% pot intra în toate aceste locații cei care sunt vaccinați sau cei care au trecut prin boală – nu mai mult de 6 luni în urmă. Dispar cei care se puteau testa și puteau demonstra. Nu mai este valabil.

În localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie: revine masca, atât în interior și în interior. Tot în aceste localități se impun restricții de circulație după ora 20:00, până la 05:00. Sunt scutiți cei care au trecut prin boală sau cei care sunt vaccinați. Și magazinele de cartier, la ora 22:00 se închid. Dacă incidența sare peste 7.5 la mie, restricțiile se aplică și în timpul săptămânii, de luni până joi”, a explicat Ștefan Ionescu.