• În ultimul an şi jumătate de pandemie, mai multe persoane au dezvoltat boli ale pielii mâinilor.
  • Cea mai frecventă afecţiune este dermatita mâinilor sau eczema mâinilor.
  • Specialiştii recomandă să foloseşti creme hidratante sau grase care împiedică evaporarea apei din ţesut.

Un studiu prezentat la simpozionul de primăvară al Academiei Europene de Dermatologie arată că spălarea persistentă a mâinilor duce la creşterea riscului de dermatită.

Mai mult de două treimi dintre participanţii studiului au acum o astfel de afecţiune.

„Ultimul an şi jumătate de pandemie a însemnat utlizarea multor agenţi de spălare, săpunuri lichide, detergenţi şi produse de dezinfecţie. Toate aceste produse utilizate excesiv au atacat ţesutul hidrolipidic al pielii şi au produs eczeme de contact sau dermatite de contact.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cea mai fecventă dermatită de contact întâlnită în această perioadă este dermatita sau eczema mâinilor. Care se manifestă prin pete roşii, aspre, însoţite de mâncărime intensă. Uneori, aceste zone se pot fisura şi pot genera senzaţie de usturime şi de durere”, a explicat Mihaela Levante, medic dermatolog.

Cum tratezi dermatita: Soluția stă în produsele emoliente

Sigur că există şi soluţii pentru împiedicarea apariţiei acestei afecţiuni la nivelul pielii şi, totodată, şi pentru tratare.

Specialiştii îţi recomandă să hidratezi pielea, în special cea a mâinilor, cât de des poți.

„Emolierea este cheia refacerii integrităţii pielii, fie că folosesc creme simple, hidratante sau bariere mai grase care împiedică evaporarea apei din ţesut. Ambele sunt foarte utile în refacerea integrităţii cutanate.

Dacă situaţia este mai gravă, sigur că există şi ajutor medical, produse medicale, care refac rapid şi ajută la îmbunătăţirea texturii şi a reducerii senzaţiei neplăcute pe care o dă această dermită de contact a mâinilor la dezinfectant şi săpun”, a spus Mihaela Levante, dermatolog.