Deşi nu avea alte afecţiuni, Covid-19 i-a distrus corpul. Camelia s-a stins fără ca să-și vadă pruncul

Sursa foto: Captură video youtube/Flavia Ciplea
  • Camelia, o femeie  însărcinată în 25 de săptămâni a murit la Spitalul Jdeţean de Urgenţă din Alba Iulia.
  • Femeia care avea Covid-19 a fost transferată în stare gravă la Alba Iulia de pe secţia de ATI a Spitalului din Târgu Mureş.
  • Dr. Tuzes Silviu, medic şef ATI: Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce tromboze, iar gravidele prin starea lor sunt predispuse la tromboze.

Camelia avea numai 33 de ani şi era însărcinată în 25 de săptămâni. Femeia nu a apucat din păcate să se bucure de prunc. A murit pe secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. La fel şi copilul. 

Medicul şef al secţiei de ATI din unitatea sanitară îţi spune că femeia însărcinată nu avea şi alte afecţiuni în afară de infecţia cu Sars Cov 2. Coronavirusul a făcut însă ravagii în corpul ei, iar intubaţia a fost în acest caz un proces extrem de dificil. 

Camelia a ajuns la spital într-o stare foarte gravă. Avea deja bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate puse pe seama coronavirusului.

Medicii de la Alba au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva. Au folosit toate medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar, din păcate, după ore grele, nu au reuşit să o salveze. 

Tânăra femeie ar fi luat virusul Sars Cov 2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu Covid 19. Medicul Tuzes este extrem de mişcat de acest caz, primul de acest fel din spitalul în care lucrează. Îţi transmite să nu uiţi de regulile de igienă şi de distanţare, pentru că virusul este extrem de imprevizibil. 

Dr. Tuzes Silviu, medic şef ATI: „Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificări şi diverse alterări de organe, produce tromboze, iar gravidele prin faptul că sunt gravide sunt predispuse la tromboze, infecţia cu coronavirus a făcut şi mai rău”