Devine locul vaccinării magnetic? Valeriu Gheorghiță: Acele clipuri sunt penibile. Tinerii noștri sunt mai inteligenți de atât

De săptămâna viitoare ai putea să te vaccinezi la locul de muncă. Ce condiții trebuie îndeplinite Foto: Profimedia
  • Pe internet au apărut unele clipuri, care au devenit virale printre tineri, și în care se susține că locul vaccinării împotriva COVID devine magnetic.
  • Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune însă că „filmele acelea sunt penibile” și că tinerii din România nu vor fi descurajați să se vaccineze.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat marți, într-o conferință de presă, despre câteva clipuri virale în care se speculează că din cauza vaccinurilor anti-COVID s-ar crea un câmp magnetic în locul vaccinării, o aluzie că vaccinurile nu ar fi sănătoase.

Medicul militar exclude că astfel de clipuri i-ar descuraja pe tineri să se vaccineze.

„Tinerii noștri sunt mai inteligenți de atât. Filmele acelea sunt penibile. Tinerii din ziua de astăzi interacționează și au prieteni. Chiar dacă ar putea crede așa ceva, vor discuta cu prietenii lor. Asemenea materiale au un impact foarte mic. Sunt atât de penibile încât nu pot să depășească un nivel de acceptare”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Acest subiect a fost dezbătut și demontat de BBC: