Dezastru în subsolul Spitalului Județean Vrancea: medicamente expirate ținute în mucegai. Ce amendă au primit angajații responsabili

Sursa Foto: Profimedia
  • Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au descoperit mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea.
  • Conducerea DSP Vrancea a dispus o serie de măsuri şi a amendat spitalul.
  • Mai multe medicamente au fost clasificate drept deşeuri medicale şi au fost confiscate.

Mizeria din subsolul Spitalului Judeţean din Focşani a fost descoperită în timpul unui control al inspectorilor DSP Vrancea.

Aceştia au constatat că spaţiul era folosit ca depozit pentru materialele medicale şi pentru medicamente. Asta deşi spațiul nu îndeplinea condiţiile minime: gradul de umiditate era foarte ridicat, ceea ce a favorizat răspândirea mucegaiului, iar produsele erau depozite direct pe podea deoarece nu existau rafturi.

Mult mai grav, în interior au fost descoperite medicamente expirate care au fost confiscate, fiind deşeuri medicale. De asemenea, în subsol nu a fost făcută deratizarea, deşi exista un plan privind realizarea acestei activităţi.

La finalul controlului, inspectorii DSP Vrancea i-au amendat cu 9.000 de lei pe angajaţii spitalului care administrează subsolul.

Totodată au fost dispuse mai multe măsuri care vizează curăţarea, deratizarea şi compartimentarea subsolului şi refacerea stocului de medicamente.

Acţiunea de control va fi reluată în viitorul apropiat.