Diaspora face ce statul nu poate… sau nu vrea. Ajutor de pretutindeni pentru medicul erou

  • Cecilia Joja, româncă stabilită de 18 ani în Belgia, a început campanie de ajutorare pentru medicul erou
  • Oamenii de rând vor să doneze pentru medicul Cătălin Denciu
  • Maximilian, cu firmă de construcții în Belgia, s-a interesat la spitalul militar de starea medicului
  • Cecilia și Maximilian pun la dispoziția rudelor medicului apartament și mașină

Românii din diaspora s-au unit pentru medicul Cătălin Denciu, tratat acum la spitalul militar Regina Astrid, din Belgia. Ce nu face statul, fac oamenii de rând.

Cecilia Jora, o româncă stabilită de 18 ani în Belgia, pune la dispoziția familiei medicului un apartament situat la doar 2 kilometri de spital și o mașină cu șofer. Deocamdată, Cecilia și un alt român, sunt mesageri
între cadrele medicale de acolo și rudele medicului din România.

Cecilia Jora: „Ne-am constituit ca într-o celulă de criză eu cu mai mulți prieteni din Belgia și ne-am împărțit sarcinile. Costurile de chirie se ridică cam la 800 de euro, plus utilități, sunt costuri care ni le asumăm personal noi din celula de criză.”

Maximilian merge la spitalul militar unde este internat Cătălin Denciu
și se interesează de starea lui. Nu e însă deloc ușor să scoată informații de la medicii de acolo. Aceștia sunt reținuți în declarații. Tot ce i-au spus până acum e că medicul român e pe mâini bune. Un lucru e sigur: spitalul militar Regina Astrid e unul dintre cele mai bune în tratarea arsurilor.

Maximilian Belmondo: „Este un medic adevărat care a ales să înfrunte pericolul. Acesta este spitalul unde este internat. Oameni ca medicul de la Piatra Neamț sunt oameni cum puțini mai sunt în zielle noastre. Este un act de curaj, de solidaritate față de semenii lui.”

Dornici să ajute sunt și alți români. Vor să facă donații, dacă e nevoie.

Cecilia Jora: „Am mai fost sunați de restaurantele românești din bruxelles care vor să asigure hrana doamnei pe tot parcursul șederii și mulți alți români cu suflet mare din Anglia, Canada,din America, au sunat telefoanele ieri și azi non stop.”