• Gheorghiță așteaptă lista medicilor de familie care vor să intre în campanie.
  • Medicii ar urma să își facă un program dedicat doar vaccinărilor anti COVID-19.
  • În cabinetele medicale ar urma să ajungă AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Campania de vaccinare ar putea prinde viteză, dacă în joc ar intra și cabinetele medicilor de familie. Asta s-ar putea întâmpla din aprilie.

Serul trimis cabinetelor ar urma să fie de la AstraZeneca sau de la Johnson & Johnson. Simina Diaconu, medic de familie din Brașov, susține inițiativa. Are aproximativ 1300 de pacienți.

Simina Diaconu, medic de familie: „Mulți dintre colegii mei participă la vaccinare în centrele de vaccinare dedicate, dar odată ce vom avea mai multe vaccinuri ar fi o soluție binevenită să putem vaccina în cabinetele noastre. Noi facem această activitate, este de competența noastră, facem vaccinuri de mult timp, sunt antrenați în acest sens”

Pentru asta e nevoie și de dotări. Medicul Diaconu le are deja în cabinetul ei. Probleme ar putea fi în cabinetele din zonele defavorizate.

Simina Diaconu, medic de familie: „Am putea face vaccinarea anti-Covid cu vaccinurile care se pretează la transportul și depozitarea în cabinete noastre. Nu cred că ar implica personal suplimentar în afara echipei care există în cabinet, adică medic, asistentă. Avem medicația de urgență așa cum avem și în centrele de vaccinare în cazul în care ar apărea efecte secundare.”

Activitatea ar trebui organizată în afara programului obișnuit de lucru, astfel încât pacienții care vin la controale să nu aibă de suferit. Evident, personalul ar trebui plătit pentru această activitatea suplimentară, susțin cadrele medicale. Medicul ar urma să te programeze, iar informațiile le va introduce în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Cei care vor sa participe mai au timp de gândire, îți spune secretarul de stat Andrei Baciu.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Vaccinarea, evident, este voluntara, stim deja, dar si implicarea in orice forma, in acest proces, ramane un gest voluntar, inclusiv la nivelul medicilor de familie.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN