• Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că se așteaptă ca tratamentul oral contra Covid-19 al companiei să fie eficent împotriva variantei omicron a virusului care provoacă Covid-19.
  • „Vestea bună când vine vorba de tratamentul nostru, acesta a fost conceput ținând cont de acest lucru, a fost conceput ținând cont de faptul că cele mai multe mutații vin în vârfuri”, a declarat Bourla la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC.
  • „Așa că asta îmi dă un nivel foarte ridicat de încredere că tratamentul nu va fi afectat, tratamentul nostru oral nu va fi afectat de acest virus”, a mai adăugat acesta.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că se așteaptă ca tratamentul oral contra Covid-19 al companiei să fie eficent împotriva variantei omicron a virusului care provoacă Covid-19, informează CNBC.

„Vestea bună când vine vorba de tratamentul nostru, acesta a fost conceput ținând cont de acest lucru, a fost conceput ținând cont de faptul că cele mai multe mutații vin în vârfuri”, a declarat Bourla la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC. „Așa că asta îmi dă un nivel foarte ridicat de încredere că tratamentul nu va fi afectat, tratamentul nostru oral nu va fi afectat de acest virus”, a mai adăugat acesta.

Pfizer a depus cererea la începutul acestei luni la Food and Drug Administration pentru a autoriza pilula, Paxlovid, pentru utilizare în caz de urgență. Într-un studiu clinic efectuat pe persoane cu vârsta de 18 ani și peste, Pfizer a constatat că pilula reduce spitalizarea și decesul cu 89% atunci când este administrată împreună cu un medicament împotriva HIV utilizat pe scară largă în termen de trei zile de la debutul simptomelor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ce efect are tratamentul oral

Pastila blochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica. Aceasta este utilizată în combinație cu medicamentul HIV ritonavir, care încetinește metabolismul uman pentru a permite Paxlovidului să rămână activ în organism mai mult timp, la o concentrație mai mare, pentru a combate virusul.

Bourla a declarat pentru CNBC că Pfizer se așteaptă acum să fabrice 80 de milioane de doze din această pastilă, ceea ce reprezintă o creștere față de obiectivul inițial al companiei, de fabricare a 50 de milioane de doze. Administrația Biden a cumpărat deja 10 milioane de doze de Paxlovid, în cadrul unei tranzacții de 5 miliarde de dolari.

Organizația Mondială a Sănătății, într-un document tehnic publicat duminică, a avertizat că omicron reprezintă un risc global „foarte ridicat”, cu o probabilitate mare de transmitere ulterioară. Varianta are peste 30 de mutații pe proteina spike care se leagă de celulele umane. Unele dintre mutații sunt asociate cu o transmitere mai mare și cu o scădere a protecției prin anticorpi, potrivit OMS.