• 370 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID în ultimele 24 de ore, în Timișoara.
  • Rata de infectare a atins 4,5% în județul Timiș.
  • Manolescu: Sunt pacienți care sunt în stare severă.

Nici în Timiș situația nu se îmbunătățește. S-a atins un nou record negativ, sunt 370 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore. Iar rata de infectare e aproape de 4,5%. Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre acest aspect.

„Avem foarte multe cazuri, unde greșim cred că ar trebui să fim mai responsabili și cred că ar trebui să crească numărul oamenilor care știu că distanțarea ne ajută. Această distanțare socială trebuie să reprezinte o prioritate. Este important în acest moment să ne protejăm pe noi și pe alții. Este solicitată. Există mici variații, vorbesc despre decesul unui pacient sau situația în care ne bucură că pacienții sunt transferați pe secții. Sunt pacienți care sunt în stare severă”, a afirmat Diana Manolescu.

„Cei cu COVID ar trebui să fie monitorizați de medicii de familie. Am avut peste 60 de pacienți care au fost asimptomatici, sigur, sunt convinsă că lucrurile vor intra în făgaș normal. Este nevoie de o zi sau două. Ele nu pot fi implementate peste noapte. Numărul va scădea, oamenii trebuie să știe că dacă sunt confirmați trebuie să se adreseze medicului de familie”, a completat directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN