• Serghei Maksimishin era medic șef adjunct pentru anestezie și resuscitare la spitalul de urgență din Omsk.
  • Șeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maksimishin a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe liderul opoziţiei ruse.
  • Administrația spitalului din Omsk nu a precizat cauza decesului.
  • Ministerul rus al Sănătății a menționat ulterior că acesta nu era infectat cu coronavirus.
  • „Era bolnav. A murit la locul de muncă, în secția sa de terapie intensivă, unde a lucrat”, spune secretarul de presă al ministerului rus al Sănătății regional, Galina Nazarova.
  • Maksimishin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere.

Medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk care l-a tratat pe Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Novichok a murit subit la vârsta de 55 de ani, anunță administrația spitalului.

Serghei Maksimishin era medic șef adjunct pentru anestezie și resuscitare la spitalul de urgență din Omsk. El a fost unul dintre medicii principali care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Navalnîi.

„Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi terapie intensivă a spitalului de urgenţă nr. 1 din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimishin Serghei Valentinovici, a murit subit”, se arată într-un comunicat al spitalului, fără a preciza cauza decesului.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maksimishin a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe liderul opoziţiei. „Serghei Maksimishin a fost şeful departamentului care l-a tratat pe Alexei Navalnîi şi a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

„Sistemul de îngrijire a sănătăţii din Rusia este foarte slab şi nu este neobişnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigaţii în legătură cu moartea sa”, adaugă Volkov.

Maksimishin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere

Alexei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău, pe 20 august, într-un avion care zbura între oraşele Tomsk şi Moscova, după ce a băut un ceai în aeroport, înaintea decolării. Piloţii avionului au decis aterizarea de urgenţă în oraşul Omsk, unde disidentul rus a primit primele îngrijiri medicale.

În același timp, înalți funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne și ai FSB au fost văzuți în spital. 

Medicii din oraşul Omsk au declarat că disidentul nu a fost otrăvit. Autorităţile germane au confirmat însă că Alexei Navalnîi, care a fost transferat în comă în Germania, a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică. Navalnîi şi-a revenit la câteva săptămâni după atac. Rusia a negat orice implicare în incident.