• Doctorul Virgil Musta, medic la spitalul Victor Babeş din Timişoara, crede că rata infectărilor COVID se înscrie în trendul ascendent
  • Luni, 5 octombrie, sunt 1591 de cazuri noi de COVID
  • Medicul spune că testele sunt făcute persoanelor care prezintă simptome

„Această valoare mare este încadrată  în trendul pe care îl avem în ultimul timp, şi anume trendul ascendent al infecţiilor. Chiar dacă numărul de cazuri este mai mic, totuşi vedem că procentul de pozitivare este mare şi asta denotă că o mare parte dintre cei care se testează sunt depistaţi pozitivi”, explică doctorul.

Doctorul Virgil Musta spune că testele sunt efectuate pe indivizii care prezintă simptome clasice de COVID sau gripă. În acelaşi timp, transmiterea comunitară este mult mai mare ca înainte.

„Transmiterea comunitară e accentuată şi e foarte probabil ca testele să fi fost făcute pe suspiciuni de diagnostic, făcute mai pe caz, nu făcute doar întâmplător. Adică au fost făcute pentru că persoanele respective prezentau, cel mai probabil, simptomatologie. Foarte multe persoane sunt contaminate în colectivitate şi de aici lumea e mai sensibilă. Când are simptome, se duce să se testeze”, a spus Virgil Musta pentru Ziare.com

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

6537 de teste COVID s-au făcut până acum pe 4 octombrie, iar rezultatul este pe un trend ascendent. Sunt 1591 de cazuri noi şi 592 de pacienţi la ATI.