• Autorităţile din Australia anchetează decesele a doi bărbați care s-au vaccinat
  • Australia folosește serurile de la AstraZeneca și Pfizer
  • Autoritățile au abandonat obiectivul de a vaccina 26 de milioane de oameni până la sfârșitul anului

Autorităţile din Australia anchetează decesele în cazul a doi bărbați care s-au vaccinat. Cele două decese după vaccinare aduc noi îngrijorări, în condițiile în care Australia încearcă să accelereze un program de imunizare, scrie Reuters.

Toate rapoartele de deces după vaccinare sunt revizuite pentru a evalua probabilitatea ca vaccinul să contribuie la starea medicală ce a dus la un rezultat fatal“, a declarat joi Autoritatea de reglementare independentă a medicamentelor din Australia, Administrația Bunurilor Terapeutice (TGA).

Doi bărbați au murit în cel mai populat stat al țării, New South Wales (NSW), la câteva zile după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Un bărbat de 71 de ani, cu mai multe afecțiuni de sănătate, a murit la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca, potrivit Seven News. De asemenea, un alt bărbat, de 55 de ani, a murit la opt zile după ce s-a vaccinat, conform unui ziar regional din Tamworth, NSW, citând familia acestuia.

Australia a abandonat obiectivul de a vaccina 26 de milioane de oameni până la sfârșitul anului

Mecanismul de imunizare al Australiei include vaccinuri AstraZeneca și Pfizer, dar la începutul acestei luni autoritățile au abandonat obiectivul de a vaccina cei 26 de milioane de locuitori până la sfârșitul anului 2021, după ce au găsit posibile legături între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge.

Australia a recomandat ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat numai persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

În urmă cu două săptămâni, Australia raporta primul deces asociat cheagurilor de sânge legate de vaccinul AstraZeneca. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani.

Australia a trecut relativ ușor peste criza COVID-19, cu puțin peste 29.700 de cazuri și 910 decese de la începutul pandemiei, dar campania de vaccinare se lovește de mai multe obstacole.

Peste 2 milioane de doze totale de vaccin au fost administrate începând de marți, departe de cele 4 milioane angajate până la sfârșitul lunii martie.