• La Maternitatea Bega din Timișoara au ajuns doi bebeluși cu coronavirus
  • Unul dintre ei are hidrocefalie și a fost testat înainte de intervenția chirurgicală
  • În luna aprilie, 3 bebeluși s-au infectat cu COVID-19, la Maternitatea Odobescu

Bebelușii sunt foarte vulnerabili în fața COVID. Tocmai de aceea UNICEF îți spune să limitezi vizitele în cazul unui nou născut. Doar familia să fie în preajma lui. La Timișoara s-a întâmplat asta. Din nou. Doi nou-născuți sunt internați în spital.

Primul a ajuns la spital un băiețel de o lună și o săptămână. La scurt timp, a ajuns și o fetiță de trei săptămâni.

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „Cei doi bebeluși au ajuns la Maternitatea Bega prin transfer. Din fericire, niciunul dintre ei nu are simptome. Sunt însă în continuare sub supraveghere medicală. Amândoi s-au infectat acasă. Părinții i-au dus la Spitalul de Copii, pentru alte probleme medicale. Au fost testați pozitiv și mutați la maternitatea COVID.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Daniela Iacob, medic neonatolog la Maternitatea Bega Timișoara: „Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilași destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie și așteptăm testul negativ ca să urmeze intervenția de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit.”

Și femeile însărcinate trebuie să fie atente. Dacă au făcut COVID, cel puțin două săptămâni nu-și pot ține copiii în brațe.

„Este o situație foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naștere l-am văzut și atât,” spune o tânără din maternitate, care tocmai a născut.

În această situație sunt acum 15 femei la Maternitatea Bega din Timișoara. Toate așteaptă un test negativ, pentru a-și putea vedea copiii față în față și nu pe ecranul telefonului.