Doi dintre răniții de la Petromidia, cu arsuri pe 25-30% din suprafaţa corpului, se află în comă indusă

  • Două dintre persoanele rănite în explozia de vineri de la rafinăria Petromidia se află la spitalul Floreasca din Capitală.
  • Un alt rănit a fost operat şi este în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa.
  • A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată.

În acest moment, starea celor doi răniți în explozia de la Petromidia, transferați la București, este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor, anunță Rompetrol Rafinare.

În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru angajați ai rafinăriei (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizați. Aceștia au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar doi dintre ei au fost transferați, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, după stabilizare și îngrijirile medicale de specialitate.

O persoană (53 de ani, lucrător instrumentare și control) a fost deja externat, având răni minore, anunță compania.

Al doilea (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția post-operatorie.

Cel mai grav rănit dintre aceștia este un angajat de 53 de ani, operator, care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului.

Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului.

În același timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităților de resort pentru o evaluare și investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri.

Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă), susține compania.

Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată și monitorizată, nu există riscuri pentru angajați sau mediul înconjurător.