• Trei angajaţi ai Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au fost depistaţi cu Covid la câteva zile după ce s-au vaccinat
  • Este vorba de doi medici și un membru al personalului auxiliar
  • Directorul medical al spitalului: „Nu erau încă sub protecţia vaccinului”

Trei angajaţi ai Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au fost depistaţi cu Covid la câteva zile după ce s-au vaccinat. Directorul medical al spitalului: „Pot exista aceste fenomene când începem să vaccinăm pe larg şi nu trebuie să ne temem de ele”.

Directorul medical al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că este vorba despre doi medici şi „un caz auxiliar”, depistaţi cu Covid la câteva zile după ce au primit vaccinul.

„Cazul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare, iar celelalte cadre medicale estimativ la 6 şi 7 zile, nu erau încă sub protecţia vaccinului”, a spus Oancea.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Medicul a adăugat că acest fenomen va putea să apară când va începe vaccinarea pe larg şi „nu trebuie să ne temem de el”.

Despre cei trei angajaţi, medicul a spus că sunt în stare bună, simptomatici uşor.

Întrebat dacă faptul că le-a fost administrată prima doză de vaccin ajută în vreun fel, Cristian Oancea a răspuns că da, deoarece se produc anticorpi neutralizanţi care se luptă cu boala.

Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui luată în calcul de către autorităţi o posibilă testare în rândul cadrelor medicale înainte de vaccinare, medicul a răspuns că totul depinde de încărcătura virală, deoarece pot exista şi rezultate fals negative: „Adică tu astăzi poţi să fii la testare negativ şi în două – trei zile să devii pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană cu Covid a doua zi avem şi noi”.

În ce priveşte vaccinarea la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, au fost vaccinaţi deja 90% din angajaţi, a spus medicul. Aceştia aşteaptă acum rapelul, care va avea loc în 17 – 18 ianuarie.