• Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie.
  • Testele specifice vor fi efectuate în zonele afectate.

Două cazuri de variantă a coronavirusului Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a declarat secretarul de stat pentru sănătate, scrie skynews.com.

Sajid Javid a mai spus că vor fi efectuate teste specifice în zonele în care au fost descoperite cazurile – în Chelmsford și în Nottingham.
El a precizat că cele două persoane se autoizolează acum împreună cu gospodăriile lor, în timp ce se efectuează teste suplimentare.

În plus, alte patru țări vor fi adăugate pe „lista roșie” de călătorie începând de duminică la ora 4 dimineața: Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Dl Javid a declarat că a aflat abia „aseară târziu”, când a fost contactat de către Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Acesta a avertizat că este posibil să apară noi măsuri: „Am fost întotdeauna foarte clar că nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă acest lucru este necesar.”

Omicron a fost declarată vineri de Organizația Mondială a Sănătății drept o variantă îngrijorătoare, plasând-o în aceeași categorie cu varianta Delta, care a provocat valuri de infecție în întreaga lume și a forțat mai multe țări europene să se închidă din nou.

Noua variantă este considerată potențial mai periculoasă, deoarece are aproximativ de două ori mai multe mutații decât Delta, dar experții spun că gradul de îngrijorare este încă în curs de investigare.

Omicron, numit și B.1.1.529, a fost detectat și în Belgia, Israel și Hong Kong, și posibil în Germania și Republica Cehă.