Două persoane din Coreea de Sud au murit după ce au făcut vaccinul de la AstraZeneca. Ambele aveau comorbidităţi

Două persoane din Coreea de Sud au murit după ce au făcut vaccinul de la AstraZeneca. Ambele aveau comorbidităţi Foto: Profimedia
  • Autorităţile sud-coreene au declarat că investighează moartea a două persoane, după ce acestea au decedat la câteva zile de la primirea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca
  • Un pacient în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară, a avut mai multe simptome similare cu cele de pneumonie
  • O altă persoană, de aproximativ 50 de ani, care suferea de tulburări cardiace şi diabet, a murit după ce a suferit multiple atacuri de cord

Autorităţile sud-coreene au declarat că investighează moartea a două persoane, după ce acestea au decedat la câteva zile de la primirea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca, relatează Reuters. Ambele persoane aveau condiţii preexistente.

Un pacient în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară, a avut mai multe simptome similare cu cele de pneumonie, printre care febră foarte mare, după ce i s-a administrat vaccinul de la AstraZeneca.

O altă persoană, de aproximativ 50 de ani, care suferea de tulburări cardiace şi diabet, a murit după ce a suferit multiple atacuri de cord. A făcut vaccinul cu o zi mai devreme.

Un oficial al Agenţiei Coreene de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA) a declarat că este investigată cauza deceselor. AstraZeneca nu a dorit să comenteze incidentul.

Coreea de Sud a început campania de vaccinare săptămâna trecută. Până marţi, 85.904 de persoane au primit primele doze de vaccin de la AstraZeneca, iar 1.524 au fost vaccinate cu Pfizer.

Coreea de Sud a înregistrat 444 de noi cazuri de Covid marţi. În total, numărul de persoane infectate a ajuns la 90.816, iar cel de decese la 1.612.