• Un vaccin trebuie să treacă prin teste preclinice, trei faze de testare și aprobare
  • 11 vaccinuri sunt în faza a treia de testare
  • China și Rusia au aprobat câte un vaccin, dar fără rezultatele fazei a treia de testare


În acest moment 11 companii lucrează în fază avansată să găsească un vaccin anti-Covid. De obicei, e nevoie de ani să se ajungă aici, însă toată lumea face lucrurile pe repede înainte. Nu de alta, dar cine nu își dorește o ieșire din această criză?

Iulia Maria, corespondent Aleph News: „Ca să înțelegi, faza a treia înseamnă că cercetătorii au câteva mii sau zeci de mii de pacienți cărora le dau vaccinul și așteaptă să vadă câți dintre ei se infectează, comparativ cu voluntarii care primesc un placebo.”

Vaccinurile Covid-19 fabricate în Rusia și China

Iulia Maria, corespondent Aleph News: „Aș începe prin a-ți spune de două vaccinuri, care îi fac pe oamenii de știință occidentali să ridice sprânceana.
Vorbesc de cele din Rusia și China, care au apărut primele. Au apărut, dar fără să aștepte rezultatele fazei a treia de testare. Ceea ce aduce o serie de riscuri. Apoi, vreau să-ți spun că vorbim de câteva zeci de vaccinuri care sunt în prima și a doua fază. Imaginează-ți ce cursă! Toată lumea își dorește să scape de coronavirus… Pentru o imagine clară, îți spun că un vaccin trebuie să treacă prin testare preclinică, apoi cele trei faze de teste,
și de o aprobare a autorităților.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA