• Dr. Adrian Marinescu, despre cocktailul folosit de Donald Trump: „Ce este bun, este și scump”
  • Dr. Adrian Marinescu: „Este o probabilitate destul de mare să se întâmple închiderea școlilor”
  • Dr. Adrian Marinescu: „Chiar și cei mici se pot infecta și pot face și forme mai grele”

Invitat la emisiunea „Ochii pe mine!, cu Vlad Craioveanu”, dr. Adrian Marinescu ne-a spus că există o probabilitate destul de mare ca școlile să se închidă. Totodată, acesta susține că la Matei Balș au venit și copii, fără forme severe de Covid-19, dar care pot face și forme grele.

Dr. Adrian Marinescu: ,,350 de pacienți sunt internați la Matei Balș. Rar se întâmplă să avem locuri libere. Au venit și copii, fără forme severe. Aici este un semnal de alarmă, chiar și cei mici se pot infecta și chiar dacă fac mai rar, pot face și forme mai grele. Nu pot să am garanția că vom face o formă ușoară.”

Cât despre numărul record de infectări cu noul virus, doctorul spune că este o creștere constantă, iar lucrurile trebuie tratate cu calm.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dr. Adrian Marinescu: ,,Chiar dacă am spus întotdeuna că lucrurile trebuie tratate cu calm, trebuie să ne îngrijorăm. Nu este o creștere exponețială, dar este o creștere constantă. Cred că noi toți trebuie să fim responsabili. Fiecare știe ce are de făcut.”

Dr. Adrian Marinescu: ,,Este o probabilitate destul de mare să se întâmple închiderea școlilor, adică trecerea lor în online, pentru zonele roșii.”

Dr. Adrian Marinescu: ,,Putem spera și chiar ne dorim să fie un vaccin până la sfârșitul lui 2020. Însă în momentul în care este produs, el trebuie să fie distribuit. Dar, dacă l-am avea în prima parte a anului 2021, ar trebui și o campanie de vaccinare.”