• Adrian Marinescu: Nu putem ajunge la imunizare colectivă fără vaccin
  • Adrian Marinescu: Ar trebui să facem testări în instituţii, companii şi şcoli
  • Adrian Marinescu: Testele rapide pot fi folosite ca orientare

Invitat la emisiunea lui Vlad Craioveanu, medicul Adrian Marinescu a amintit faptul că nu putem ajunge la imunizarea colectivă fără un vaccin. Nu se gândeşte că ar putea exista efecte adverse notabile în cazul vaccinului anti-coronavirus. Însă, îşi face griji pentru perioada de timp în care va avea efect.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: „E foarte greu să te gândeşti că, într-un anumit loc, poţi să ajungi la 70/80%. În istorie dacă ne uităm, foarte rar s-a întâmplat ca, fără vaccin, să ajungi la o imunizare atât de imprimantă încât să se închidă pandemia. Mai degrabă, mi-aş face griji cu perioada de timp cât voi avea efect prin vaccinare. Asta m-ar interesa. Trebuie repetat după un interval de timp, cum se va întâmpla în plan concret, va fi exact ca la vaccinarea antigripală, nu va fi? Lucrurile acestea trebuie să le avem ca răspuns înainte de a avea vaccinul, adică curând.”

Mai multe categorii din populaţie ar trebui testate, spune Adrian Marinescu

Medicul infecţionist a spus că ar fi indicat ca România să introducă testarea pentru coronavirus la nivelul instituţiilor, companiilor şi chiar şcolilor. Testele rapide ar putea fi o soluţie, în lipsa celor de tip PCR, a mai adăugat medicul Marinescu. În plus, medicul spune şi că ar trebui testate şi persoanele care sunt contacţi ai pacienţilor confirmaţi pozitiv, chiar dacă aceştia sunt asimptomatici.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Există în momentul acesta teste rapide care au acurateţe bună. E adevărat, nu se compară cu PCR-ul care pune în evidenţă antigenele şi care ar putea fi folosite în ideea de a ne orienta, nu de a pune diagnosticul. Sunt folosite în multe locuri din lume tocmai în ideea că se fac rapid, au costuri mai mici, nu necesită laboratoare specializate.”