• Infectări cu tulpina englezească de SARS-CoV-2 au apărut și în Olanda și Danemarca.
  • Distanțarea și restul măsurilor ar fi eficiente și împotriva noii tulpini.
  • Vaccinurile sunt singurele metode prin care noua tulpină poate fi combătută.

Noua variantă a coronavirusului a apărut în Anglia, dar și în Italia. Andreea Moldovan, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, a explicat pe larg care sunt repercursiunile mutației SARS-CoV-2.

Până acum, SARS-CoV-2 a suferit multe mutații, multe dintre ele au fost mici și fără impact, ceea ce nu a adus schimbări majore în patogenia infecției cu SARS-CoV-2.

Acum, această tulpină descoperită pe teritoriul Angliei și al câtorva altor țări de pe teritoriul Europei dezvoltă o mutație deosebită, de un impact mai mare, care însă nu schimbă, din punct de vedere al agresivității bolii nimic, cel puțin asta spun datele oferite până acum, ci doar îl face mai ușor răspândibil.”, spune Andreea Moldovan, medic la Spitalul de Boli infecțioase din Brașov.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Vaccinurile, eficiente în combaterea noii tulpini

Vaccinurile anti-Covid-19 sunt singurele metode prin care noua tulpină poate fi combătută. Despre cum funcționează acestea ne explică mediucl specialist Andreea Moldovan.

Apariția acestei mutații nu modifică eficacitatea vaccinului, ceea ce este extrem de important în momentul de față. Ceea ce s-a schimbat ca mutație este proteina care asigura pătrunderea virusului în celulă.

Așa că atunci când vaccinul este administrat, el induce din partea organismului, atât o luptă interioară de anticorpi, cât și prin creșterea numărului de limfocite, care se ocupă direct cu lupta împotriva virusului.”, a mai adăugat medicul infecționist Andreea Moldovan.