• Dr. Anthony Fauci susține că noile date arată că vaccinurile Covid-19 prezente pe piață în acest moment par să nu fie la fel de eficiente
  • Cercetătorii încearcă rapid să stabilească ce ar putea însemna noile tulpini pentru vaccinuri
  • O scădere a eficacității vaccinurilor ar fi „cu atât mai mult motivul pentru care ar trebui să vaccinăm cât mai mulți oameni posibil”

Dr. Anthony Fauci susține că noile date arată că vaccinurile Covid-19 prezente pe piață în acest moment par să nu fie la fel de eficiente în a oferi imunitate împotriva unor noi tulpini, relatează CNBC.

Cercetătorii încearcă rapid să stabilească ce ar putea însemna noile tulpini pentru vaccinuri. Unele descoperiri timpurii indică faptul că varianta identificată în Africa de Sud, cunoscută sub numele de 501Y.V2, poate evita anticorpii și poate reduce eficacitatea vaccinurilor disponibile.

„Chiar dacă vaccinurile sunt mai puțin eficiente, probabil că vor oferi suficientă protecție pentru a merita să le administrăm. Urmărim foarte atent mutația din Africa de Sud, care este puțin mai îngrijorătoare, dar totuși nu este ceva ce nu credem că putem rezolva”, a spus dr. Fauci în timpul unui briefing de presă de la Casa Albă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

O scădere a eficacității vaccinurilor ar fi „cu atât mai mult motivul pentru care ar trebui să vaccinăm cât mai mulți oameni posibil”, a continuat dr. Anthony Fauci. Mutațiile apar atunci când virusul se răspândește și se reproduce singur, care poate fi suprimat dacă sunt inoculați suficienți oameni împotriva bolii pentru a construi așa-numita imunitate a turmei.

Autorii studiului au avertizat că răspândirea rapidă a variantelor Covid la nivel mondial a necesitat „monitorizarea continuă a modificărilor pentru a menține siguranța vaccinurilor autorizate în prezent”.