• Infectări cu noua tulpină coronavirus au apărut în Danemarca și Olanda.
  • Distanțarea și restul măsurilor ar fi eficiente și împotriva noii tulpini, spune dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”

Noua tulpină de coronavirus a crescut numărul cazurilor din Marea Britanie. Ieri s-a ajuns la 35.928, cel mai mare număr zilnic atins de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters.

Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, ne spune dacă ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „În acest moment datele care sunt publicate indică faptul că această nouă tulpină produce un risc de transmisie mult mai mare, dar nu aduce modificări în evoluția bolii sau riscul de a dezvolta forme severe.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sunt necesare măsuri speciale pentru această tulpină

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Din datele publice modificarea acesteia la nivelul coronavirusului presupune o singură proteină de la nivelul spike-ului coronavirusului, proteina care crește riscul de transmitere, dar măsurile obișnuite ne vor proteja de contactarea acestui tip de tulpină.

Întrebată dacă are loc această creștere de cazuri, ce se întâmplă cu sistemul medical din România, Beatrice Mahler spune că există servicii medicale care pot fi redirecționate.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Sistemul medical din România trebuie să facă față pentru ca toate persoanele care au nevoie de asistență medicală trebuie să beneficieze de ea. Există servicii medicale care pot fi redirecționate către asistență a pacientului cu COVID 19. Acest lucru poate duce la o limitare a asistenței pentru pacientul cu boli cronice dar cel mai important e sa acordăm asistență pacientului cu cea mai mare nevoie.”