Mihaela Bilic: ”Românii au preluat modelul american de alimentație, marcat de depresie și obezitate.” Ce alimente sunt recomandate în post

Mihaela Bilic și Marius Tucă au vorbit despre alimentația sănătoasă în timpul postului, dar și despre lecțiile pe care le-a adus cu sine pandemia.

„Ne pasă prea mult de persoană noastră. Închidem ușa la bloc și ni se pare că nici zăpadă din fața blocului nu e treaba noastră, suntem egoiști”, a spus medicul Bilic.

Doctorul a dat drept exemplu populația franceză, în ceea ce privește alimentația: „Eu îi admir pe francezi, mănâncă porții mici și, pentru europeni în general, masa e un ritual. Oamenii mănâncă împreună, au respect pentru mâncare. Familia se adună pentru masă. Noi am preluat modelul american și acolo nu e bine, există depresie și obezitate. Americanii se îndoapă cu antidepresive”, a spus Mihaela Bilic.

Medicul a punctat că fericirea nu vine prin „îndoparea cu mâncare”: „Dacă vreți post corect, eliminați și uleiul și toate aceste variante de produse de post care au multă grăsime o să dispară. Postul trebuie să fie un exercițiu de voință și o confruntare cu foamea. Ideea e să te lași să simți că îți e foame, să nu mănânci pe săturate. Din păcate, în prezent, oamenii sunt deja necăjiți, când încearcă să țină post, tot ce e produs vegetal nu are aceeași putere satiogenă”, a spus medicul la Marius Tucă Show.

Și dezlegarile la ulei sunt rare. Nu mânca margarină. Avem mult omega 6 în ulei, iar margarina e ulei în formă solidă. E o transformare a unui ulei vegetal în grăsime solidă”, a adăugat medicul.

Exit mobile version