• Mihaela Bilic: Dacă vreți post corect, eliminați și uleiul și toate aceste variante de produse de post care au multă grăsime
  • Mihaela Bilic: „Eu îi admir pe francezi, mănâncă porții mici și, pentru europeni în general, masa e un ritual
  • Mihaela Bilic: Nu mânca margarină. Avem mult omega 6 în ulei, iar margarina e ulei în formă solidă

Mihaela Bilic și Marius Tucă au vorbit despre alimentația sănătoasă în timpul postului, dar și despre lecțiile pe care le-a adus cu sine pandemia.

„Ne pasă prea mult de persoană noastră. Închidem ușa la bloc și ni se pare că nici zăpadă din fața blocului nu e treaba noastră, suntem egoiști”, a spus medicul Bilic.

Doctorul a dat drept exemplu populația franceză, în ceea ce privește alimentația: „Eu îi admir pe francezi, mănâncă porții mici și, pentru europeni în general, masa e un ritual. Oamenii mănâncă împreună, au respect pentru mâncare. Familia se adună pentru masă. Noi am preluat modelul american și acolo nu e bine, există depresie și obezitate. Americanii se îndoapă cu antidepresive”, a spus Mihaela Bilic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Medicul a punctat că fericirea nu vine prin „îndoparea cu mâncare”: „Dacă vreți post corect, eliminați și uleiul și toate aceste variante de produse de post care au multă grăsime o să dispară. Postul trebuie să fie un exercițiu de voință și o confruntare cu foamea. Ideea e să te lași să simți că îți e foame, să nu mănânci pe săturate. Din păcate, în prezent, oamenii sunt deja necăjiți, când încearcă să țină post, tot ce e produs vegetal nu are aceeași putere satiogenă”, a spus medicul la Marius Tucă Show.

Și dezlegarile la ulei sunt rare. Nu mânca margarină. Avem mult omega 6 în ulei, iar margarina e ulei în formă solidă. E o transformare a unui ulei vegetal în grăsime solidă”, a adăugat medicul.