• Cătălin Botezatu a făcut o cură de două-trei săptămâni de oxigenoterapie hiperbară.
  • Dr. Bogdan Cristian-Ion: Nu tratează coronavirusul, ci afectarea pulmonară.
  • Marius Tucă: Un tratament miraculos!
  • Dr. Bogdan Cristian-Ion: Este o soluție faină pentru un pacient care nu are plămân.

Medicul Bogdan Cristian-Ion aplică de ceva vreme terapia cu oxigen hiperbaric în România și are rezultate excelente. Invitatul lui Marius Tucă îți spune în ce constă tratamentul.

„Terapia hiperbară constă în administrarea de oxigen cum se face în ambulanță cu deosebirea că această administrare se face sub o presiune mărită”, spune doctorul.

Nu este o terapie anti-Covid

Bogdan Cristian-Ion: „Este vorba de Oxigenoterapia Hiperbară. Este un tratament medical alopat. Hiperbara NU este o terapie pentru Covid. Nu tratează coronavirusul, ci afectarea pulmonară. Ar fi utopic să zici că intubarea este o metodă de tratament a coronavirusului. Hiperbara este aplicată într-o serie de situații patologice ale pacientului. Dacă un pacient devine hipoxic și saturația lui de oxigen scade, acest lucru poate determina daune mari și posibil ireversibile. Camera hiperbară este tot o forma de administrare a oxigenului. Ori de câte ori ai un pacient hipoxic poți să aplici acest tratament, dacă ți-l permiți evident.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

O soluție bună pentru un pacient care nu are un plămân

Bogdan Cristian-Ion: „Este o soluție faină pentru un pacient care nu are plămân. ECMO este dializă. NU ai plămân faci ECMO. Nimic nu merge 100%,  dar este o solutie. Politica nu este problema mea, este problema Ministerului Sănătății și e problema cu tarlalele astea feudale din România. Și poți alege din toate acestea ce vrei tu. Nu trebuie să îți spună OMS alege masca.”

„Cei din guvern au fost foarte receptivi. Nu au fost deloc piedici dar medicii din celula de criză au zis că nu ca acolo este leziune necrotica a plămânului și ce este mort este mort. Nu plămânul, ischemia. Așa scrie în carte în protocoalele internaționale.”, adaugă dr. Bogdan Cristian-Ion.

Bogdan Cristian-Ion: „Orice leziune ischemică poate beneficia de aportul terapiei hiperbare. O ischemie poate fi și o unghie neagră. Dar în schimb o leziune cauzată de diabet poate fi rezolvată să nu ducă la amputare. De multe ori funcționează. Medicina hiperbară nu este o medicină. Este integrată în ATI.”