• Vaccinul antigripal de anul acesta ar putea sa nu mai fie la fel de eficient.
  • Este dezvoltat pe foarte puține date din cauza numărului scăzut de cazuri de gripă.
  • Măsurile de protecție pentru coronavirus sunt eficiente și pentru gripă.

Vaccinul antigripal pentru imunizarea de la toamnă este creat pe baza unor informații sărace. Numărul cazurilor de gripă a scăzut, iar cercetătorilor le este greu să afle dacă s-a dezvoltat o tulpină nouă pentru care trebuie să fabrice antidot.

Dr. Gindrovel Dumitra: „Măsurile impuse pentru prevenirea coronavirusului sunt foarte eficiente și împotriva gripei. Sezonul precedent a fost un sezon în care numărul de cazuri de gripă a fost foarte limitat, extrem de limitat, nu s-a mai întâmplat un astfel de fenomen de foarte mult timp. Cu cât avem un sezon gripal cu o intensitate mai mare, cu atât șansa de modificare este mai mare.”

Organizația Mondială a Sănătății face evaluări permanente ale gripei obișnuite. Acum, compoziția vaccinului pentru imunizarea de toamnă se bazează mai mult pe niște predicții. În Statele Unite, serul va fi creat acum pe baza a numai 0,2% din probele pozitive de gripă, spre deosebire de anii trecuți, când tulpina gripală era analizată în 17% din probe. Oricum, stai liniștit, antigripalul va fi la fel de eficient, spun medicii.

Dr. Gindrovel Dumitra: „Indiferent cât de mult s-ar muta sau ar suferi mutații de tip drift, totuși rămâne un nivel destul de acceptabil de eficiență, de acoperire împotriva acestor subtipuri, astfel încât vaccinul să aibă suficiente argumente să poată să fie administrat în programul național.”

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ