A plecat din Târgu-Lăpuș, Maramureș, și a ajuns medicul personal al premierului Netanyahu. Dr. Herman Berkovits – consul onorific al țării noastre în Israel – a vorbit la Marius Tucă despre decizia Israelului de a închide granițele din cauza variantei Omicron, dar face și o radiografie dulce-amară a lumii înainte și după pandemie.

Marius Tucă: Care este situația acum în Israel în materie de vaccinare?

Dr. Herman Berkovits: „Astăzi, populația Israelului este în proporție de 68% imunizată cu primul vaccin. Primul vaccin dat lui Benjamin Netanyahu, și atunci am primit telefoane că este fake News, că i-am injectat apă distilată sau miere de albine. Eu am dat foarte multe interviuri la posturile românești și la posturile israeliene mai puțin. Nu am vrut să iasă treaba asta, a fost o prostie. El a primit injecția adevărată, am primit atunci 1.000 de fiole. Am pus pe un om de la securitatea națională să scoată fiola. Nu eu. Și am pus și o farmacistă să scoată medicamentul. Deci totul a fost făcut în față. Eu am și arătat publicului atunci, asta este fiola adevărat”

Dr. Herman Berkovits, despre a treia doză de vaccin

Dr. Herman Berkovits: „După 5-6 luni am făcut examene serologice la pacienții mei. Am văzut o scădere bruscă a cantității de anticorpi. După trei luni era la maxim apoi o scădere bruscă. Am spus că suntem într-o problemă mare, trebuie al treilea vaccin. La sfârșitul lui iulie am început să dăm a treia doză. Nu aveam aprobare de la FDA. Acest booster a ajutat foarte mult Israelul. Cazurile cu internări în spitale au scăzut”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Dacă varianta Omicron ocolește vaccinul?

Dr. Herman Berkovits: „Nu cred! Cei vaccinați vor face forme ușoare. Și se lucrează la un vaccin special. Eu sunt foarte optimist. Deocamdată în Israel sunt doar două cazuri diagnosticate cu acest virus.”