Dr Radu Țincu, medic ATI Spitalul Floreasca București, a descris, la Aleph News, situația critică pe care o vede zi de zi la secția de Tarapie Intensivă. El vorbește despre „un dezastru sanitar” și spune că dacă nu se iau măsuri urgente „bolanvii de COVID-19 vor muri în ambulanțe, în fața spitalelor, iar persoanele decedate vor fi transportate cu camioanele”

„Este un dezastru sanitar și nu doar în spitalul în care lucrez, ci în marea majoritatate a spitalelor de urgență din București, unde numărul de pacienți a depășit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgență saloane ca pe front, ca în război, unde pacienții sunt puși unii lângă ceilalți, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se.

Situația devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienți diagnosticați azi – 18.000 -, abia peste 8, 10 zile ajung în terapie instensiva și ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situația se va agrava într-un mod exponențial , cel puțin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus medicul Radu Țincu.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Medicul spune că e nevoie de măsuri urgente, pentru a reduce trasmiterea virusului în comuniatate.

„Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în față spitalelor în ambulanțe și acele camioane care transportau trupurile neînsuflețite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi și să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”, a subliniat medicul de la Terapie Intensivă.

În ceea ce privește evoluția din Terapie Intensivă, el este de părere că situația se va agrava.

„Vom ajunge să depășim 2.000 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va crește mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât paciențîi vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeți transportați în alte țări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienți nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a adăugat doctorul.

Dr. Simin Florescu: Cadrele medicale sunt epuizate de această luptă continuă cu morile de vânt, cu acest flux de pacienți din ce în ce mai gravi cu COVID

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a explicat la Aleph News în ce stare se află personalul medical aflat în linia întâi.

„În loc să mai căutăm motive, ar trebui să găsim o soluție pentru această problemă. Și acest lucru se poate face numai prin impunerea vaccinării, căci altfel nu vom face față acestui val.

Cadrele medicale sunt epuizate de această luptă continuă cu morile de vânt, cu acest flux de pacienți din ce în ce mai gravi cu COVID, dar aș vrea să mai întăresc un aspect: în afară de vaccinare, e nevoie să respectăm toate celelalte reguli de prevenire a transmiterii. Să încercăm să nu mai transmitem boala, să purtăm măști și să păstrăm distanțarea”, a explicat medicul.

Dr. Nikos Koudounis: Nu știu de ce România nu e în lockdown. Noi am închis Grecia la 5.000 de cazuri

Medicul grec Nikos Koudounis a vorbit despre situația epidemiologică din România. „Nu știu de ce nu există un lockdown general”, a spus el.

„Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri. Trebuie luate măsuri drastice dacă guvernul nu vrea să facă un lockdown general.

Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toți doctorii care nu sunt vaccinași trebuie dați afară. Acum țara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecție vor fi în spitale”, a spus medicul, la Aleph News.

Dr. Adrian Marinescu: Până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele

„Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat. A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție. Până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele.

Ne așteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmp-la peste noapte și vom avea aceeși presiune asupra sectorului medical”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.

În ultimele 24 de ore, aproape 19.000 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19, 574 de oameni au murit ca urmare a infecției și alți 1.805 sunt internați la Terapie Intensivă. conform bilanțului zilei, transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).