• Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, atrage atenția în continuare asupra pericolelor coronavirusului.
  • Medicul spune că amenințarea este cât se poate de reală.
  • „Nu călătoriți în zone roșii cu multe îmbolnăviri, evitați zonele aglomerate”, transmite medicul.

Virgil Musta îți transmite un mesaj prin intermediul rețelelor sociale, prin care atrage atenția asupra gravității situației provocate de Covid-19: „Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depășit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) și 500.000 de persoane decedate care au avut și Covid-19… chiar dacă am avut la începutul pandemiei experiențele concrete ale Italiei, Spaniei și a altor țări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale… chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia și India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar dacă SUA tocmai a depășit 2,5 milioane de cazuri…chiar dacă în Europa a reînceput creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe țări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia… chiar dacă la noi în țară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei și crește numărul celor internați la ATI…chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluția imprevizibilă a bolii…

Musta este revoltat de felul în care este tratată epidemia, deși enumerația făcută de el, sub „laitmotivul «chiar dac㻓, este alarmantă: „TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ ESTE ESENȚIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOȘI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UȘOARE“.

Uite care sunt „măsurile simple despre care medicul spune că ne pot salva pe noi sau pe cei din jurul nostru:
„• să evităm locurile aglomerate
• să purtăm masca în spațiile închise
• să ne spălăm des mâinile”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Musta spune că a văzut și tratat până acum multe cazuri, de la cele mai ușoare, până la forme severe, a văzut oameni luptându-se din greu cu boala, deci nu vorbește din auzite: amenințarea este cât se poate de reală și este esențial să fie controlată evoluția pandemiei în fiecare zonă a țării, în mod specific.

Virgil Musta face un apel la tine

„Am datoria să vă atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă, asupra capcanelor în care puteți cădea dacă nu vă informați din surse sigure, dacă dați crezare zvonurilor și nu acționați responsabil. Evaluați-vă corect riscurile, respectati regulile și măsurile de precauție și vegheați ca și alții să le respecte, nu călătoriți în zone roșii cu multe îmbolnăviri, evitați zonele aglomerate. Cu toții ne dorim să putem petrece aceasta vară liniștiți. Toți merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toți. Nu există zone ale țării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate și corect gestionate”, îți mai transmite medicul.

„Știu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum când după izolare oamenii își doresc libertate, dar haideți să nu uităm de… sănătate. Le putem avea pe amândouă, dacă rămâneți la fel de responsabili cum ați fost majoritatea covârșitoare dintre voi în prima parte a pandemiei și nici nu știți cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea. Am simțit că trebuie din nou să va spun toate aceste lucruri, tocmai pentru că am încredere în voi, simt că v-am avut aproape de mine și de colegii mei în toată această perioadă în care am învățat practic împreună cum să facem față cu bine «necunoscutului» și știu că așa va fi și în continuare“, și-a încheiat Virgil Musta textul.