• Dr. Voichița Lăzureanu: Din nefericire sunt tot mai mulți pacienți tineri.
  • Dr. Voichița Lăzureanu, despre restricții: Nu mai sunt de acord cu măsurile restrictive de acum, o parte am trecut prin boală, ne-am vaccinat, ne putem testa, există studii.

Invitata lui Marius Tucă, medicul Voichița Lăzureanu vine din interiorul sistemului nostru de Sănătate și identifică punctele nevralgice ale perioadei pe care o traversăm. “Cum să facem să fie bine ca să nu fie rău?”, ne spune Voichița Lăzureanu.

Voichița Lăzureanu, despre al treilea val al pandemiei

Voichița Lăzureanu: „Am înțeles cam din noiembrie-decembrie că va veni. Deși știam că vine nu prea ne-am pregătit, vorbesc la nivel de țară, la nivel de spital am încercat , în tot spitalul avem tras acel oxigen. Din nefericire sunt tot mai mulți pacienți tineri. Vedem cazuri tot mai grave și mai multe la pacienți tineri.”

Marius Tucă: Care e cauza?

Voichița Lăzureanu: „Cumva și media pentru că au fost voci care au susținut că e mai bine să te tratezi acasă, nu merge la spital că acolo sunt criminali, prinde la un anumit de populație și poate chiar nu ai încredere, sunt oameni care încă nu cred în Covid.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Voichița Lăzureanu: „Daca esti asimptomatic vitamine si paracetamol. Daca apare febra, lipsa de aer e clar ca ceva se intampla, fie te adresezi medicului de familie.”

Despre campania de vaccinare

Voichița Lăzureanu: „Este și o parte medicală, există aceea teorie că nu e bine să faci campanie de vaccinare în plină pandemie pentru că dacă nu vaccinezi suficient de repede o masă mare, poți să induci tu o mutație față de tulpina sălbatică. Să faci vaccinare cât ai suficiente doze și populația mare care să vină și să o faci într-un timp cât mai scurt, cum a făcut Buthan. Să faci vaccinarea când ai toate armele pregătite, dacă faci asta în pași mici s-ar putea să faci mai mult rău.”

Despre restricțiile anti-COVID

Voichița Lăzureanu: „Anul trecut când știam foarte puține despre COVID am fost pro-restricții pentru a nu răspândi virusul. Nu mai sunt de acord cu măsurile restrictive de acum, o parte am trecut prin boală, ne-am vaccinat, ne putem testa, există studii.”

Voichița Lăzureanu: „Oamenii ca să aibă încredere și în vaccin și că viață merge mai departe trebuie să vadă o relaxare controlată, să aibă anumite impuneri, să meargă pe bunul simț al nostru față de o măsură publică, nu suntem numai noi. Există multe modalități să dai drumul la concerte controlat. Testare, testare”