• Terapia psihedelică ar putea veni în ajutorul persoanele care suferă de depresie
  • Tratamentul va fi folosit pe pacienții cu depresie moderată sau severă
  • Metoda este testată în Marea Britanie

Ai tot auzit că depresia afectează tot mai multe persoane. În Europa, de pildă, 33 de milioane de oameni au simptome majore. Terapia psihedelică ar putea veni în ajutorul lor.

Small Pharma, o companie neuro-farmaceutica din Marea Britanie, testează această metodă, pentru prima dată. Este vorba despre un drog halucinogen foarte puternic, folosit în ritualurile samanice. Mai este numit ,,molecula sufletului“ și oferă o experiență apropiată de moarte.

Cei care vor participa la teste vor primi drogul DMT. Simptomele acestuia sunt similare cu cele produse de consumul de ciuperci sau LSD. După administrarea lui, pacientul va discuta cu medicul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mulți pacienți nu mai răspund la tratamentul medicamentos, iar această terapie ar putea fi o alternativă, așa speră cercetătorii de la Small Pharma. Va fi folosit pe pacienții cu depresie moderată sau severă.

Tot mai multe cercetări indică faptul că drogurile psihedelice, însoțite de terapie prin vorbire, reprezintă o metodă sigură. Mai mult, tratează un număr mare de boli mintale.