După R. Moldova și Ucraina, Guvernul român donează și Vietnamului vaccinuri anti-COVID

profesori-vaccinati Mediafax Foto

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri acordarea unui ajutor umanitar, constând în peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid, pentru Vietnam.

Decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Astfel, Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sau Ministerul Apărării Naţionale, după caz.

„DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, a transmis Ministerul Sănătăţii.