• Microparticule de plastic au fost descoperite în placentele unor bebeluși nenăscuți
  • Impactul asupra sănătății este necunoscut, dar oamenii de știință spun că particulele pot provoca leziuni pe termen lung fetusului
  • Particulele au fost găsite în placentele a patru femei sănătoase care au avut sarcini și nașteri normale

Particule de microplastic au fost descoperite pentru prima dată în placentele bebelușilor nenăscuți, relatează The Guardian. Cercetătorii au spus că este „o problemă de mare îngrijorare”.

Impactul particulelor asupra sănătății organismului este încă necunoscut. Dar oamenii de știință au spus că ar putea transporta substanțe chimice care ar putea provoca leziuni pe termen lung sau ar putea afecta sistemul imunitar în curs de dezvoltare al fetusului. Este posibil ca particulele să fi fost consumate sau inspirate de mame.

Particulele au fost găsite în placentele a patru femei sănătoase care au avut sarcini și nașteri normale. Microplasticele au fost detectate atât pe părțile fetale, cât și pe cele materne ale placentei și în membrana în care se dezvoltă fătul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Este ca și cum ai avea un copil cyborg: nu mai este compus doar din celule umane, ci un amestec de entități biologice și anorganice”, a spus Antonio Ragusa, director de obstetrică și ginecologie la spitalul San Giovanni Calibita Fatebenefratelli din Roma și cel care a condus studiul. „Mamele au fost șocate.”

Poluarea cu microplastice a ajuns în fiecare parte a planetei, de la vârful muntelui Everest până la oceanele cele mai adânci. Se știe deja că oamenii consumă particulele minuscule prin alimente și apă și le inspiră.