• Noua tulpină de coronavirus a crescut numărul cazurilor din Marea Britanie. 
  • Dr. Radu Țincu: Toate pandemiile au fost caracterizate de mutații ale virusului

Noua variantă a coronavirusului apărută în Marea Britanie, dar și în Italia, a creat panică în mai multe țări. Medicul toxicolog Radu Țincu ne liniștește spunând că virusul nu încearcă să devină mai mortal pentru că nu are interesul să își omoare gazda. Pe de altă parte, el susține că în acest moment în zonele de focar, care au rata de incidență foarte ridicată, sistemul de terapie intensivă nu face față.

Dr. Radu Țincu: „Evident că acest val va pune în dificultate sistemele sanitare pentru că sunt deja supraaglomerate și epuizate după atâtea luni de zile de luptă împotriva coronavirusului. Însă evoluția aceasta este normală. Toate pandemiile au fost caracterizate de mutații ale virusului care încearcă să evite sistemul imunitar. Virusul încearcă să devină nu mai mortal pentru că nu are interesul să își omoare gazda. În acest moment când știm că virusul se mutează foarte repede.”

Totodată, doctorul susține că trebuie să luăm în calcul o campanie de vaccinare intensă pentru populație.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dr. Radu Țincu: „Este extrem de important ca întreg mapamondul să se concentreze asupra campaniei de vaccinare. Cu cât e mai scurtă și cu atât se vaccinează mai multă lume putem să scăpam mai repede de pandemie.”

Va putea face față sistemul la acest val

Dr. Radu Țincu: „În acest moment în zonele de focar, care au rata de incidență foarte ridicată, sistemul de terapie intensiva nu face față. Au fost necesare noi ajustări, transformarea de noi paturi de terapie normală în paturi de terapie pentru Covid-19.”