Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de negăsit
Tragedie după tragedie. Sunt atât de dese, încât pare o obișnuință. Cu fiecare săptămână care trece și n-ai auzit de o nouă nenorocire în spitalele din România, speri la mai bine. Speri că în tot acest timp ceva se va schimba. Că cei din conducere fac progrese. Că vei auzi și tu într-o zi de o revoluție în sistemul medical din România.
Dar te înșeli! Nu s-a schimbat nimic. Ne mor prieteni, frați, părinți și bunici sub ochii tăi și ai mei. Auzi de anchete penale fără rezultat.
Ieri, alți trei oameni au murit. Au fost internați să primească oxigen. Și ce să vezi? Au murit așteptându-l. Iar acum și tu aștepți reacții, soluții, chiar și demisii. Dar de unde? Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se ascunde și nu își asumă nicio responsabilitate.
O dovadă de lașitate, din partea celui care ar trebui să fie de partea oamenilor în suferință. Apare la declarații doar când își duce meciurile politice. Singura reacție, dată din spatele unui ecran, a fost pe Facebook. „Condoleanțe familiilor îndurerate!”, este mesajul lui Voiculescu. Parcă asta ar mai lua din durerea celor care și-au pierdut acolo apropiații.
Încă trei victime al interesului mimat de cei care ne conduc
Mai avem trei victime ale intersului mimat al celor care ne conduc. Sunt ale noastre, nu ale lor. Eu, tu, părinții noștri, am fi putut fi în TIR-ul în care pacienții de la „Victor Babeș” au murit fără oxigen și fără să știm de ce.
Va stabili ancheta, asta ai auzit și după incediile de la Piatra Neamț și „Matei Balș”. Cine își asumă camerele morții? Florin Cîțu arată cu degetul înspre ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu ridică din umeri și spune că totul merge bine, televiziunile rele îl persecută.
Conflicul USR PLUS/PNL a mai făcut un șir de victime și, pentru integritatea coaliției, românii trebuie să moară. Împărțite între ministerul Sănătății, autoritățile locale sau diferite instituții ale statului, spitalele au, de cele mai multe ori, management politic.
Nu există o viziune centralizată sau profesionistă a ceea ce trebuie făcut ca să ieși sănătos din spital, ca să fii în siguranță. Secții de ATI improvizate, spitale în care pacienții dârdâie de frig, TIR-uri de ATI care cedeză, mergem din cârpeală în cârpeală.
Un lucru nu este cârpit. Masca, soluția noastră cea mai trainică să trecem peste pandemie. Tu îți pui masca, ei îți închid oxigenul.