Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia: Virusul se răspândește în rândul copiilor și tinerilor

o femeie pe strada in marea britanie in perioada pandemiei. Sursa foto: Profimedia
  • Infecțiile Covid au scăzut cu două treimi într-o lună în Anglia.
  • Virusul se răspândește acum în rândul copiilor și tinerilor.
  • Al treilea lockdown național a redus semnificativ răspândirea coronavirusului.

Infecțiile Covid au scăzut cu două treimi într-o lună în Anglia, dar virusul se răspândește acum în rândul copiilor și tinerilor, sugerează cercetările.

Studiul React 1 de la Imperial College London arată că al treilea lockdown național a redus semnificativ răspândirea coronavirusului, în ciuda apariției de noi variante, scrie The Guardian.

Prevalența rămâne totuși ridicată, cu aproximativ una din 200 de persoane infectate în perioada 4-13 februarie, comparativ cu aproximativ de trei ori mai mare în ​​perioada 6-21 ianuarie, au arătat rezultatele intermediare.

Miercuri, oamenii de știință le-au spus parlamentarilor că Marea Britanie ar putea începe relaxarea restricțiilor mai devreme.

Școlile ar putea fi deschise mai devreme

Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Cred că avem motive să fim mai încrezători că putem ieși din lockdown mai repede”.

Woolhouse a afirmat că analizele arată că școlile s-ar putea redeschide în siguranță mai devreme, în contextul în care redeschiderea școlilor nu a provocat o creștere a cazurilor în Europa de Vest.

Dar alți experți au avertizat asupra necesității unei atenții sporite în redeschiderea școlilor – așteptată din 8 martie în Anglia și din 22 februarie în Scoția și Țara Galilor.

Premierul britanic, Boris Johnson, spunea că există „semnale interesante” că vaccinurile funcţionează. Trebuie acţionat cu „precauţie” în momentul relaxării restricţiilor, totuși, pentru a opri răspândirea virusului.

Marea Britanie a introdus de luni carantina obligatorie la hotel pentru englezii care vin din state cu risc.